جوانی

جوانی

نحوه گفتگو با نامحرم

نحوه
گفتگو با نامحرم

خیلی ها میگن باید چه جور با یه نامحرم صحبت کنیم؟!!

و خیلی ها هم از گفتگو با نامحرم پر هیز میکنن!!!

و خیلی ها هم راحت با نامحرم مثل خواهر و برادر خود رفتار میکنن؟!!

واقعا کدوم درسته؟؟!!

اسلام دین کاملی هست و برای گفتگو با نامحرم ملاک هایی گذاشته هست که اگه رعایت بشه گفتگو با نامحرم هیچ اشکالی نداره.

می توان با در نظر گرفتن این نحوه از گفتگو و این ملاک ها رفتار در گفتگو با نامحرم را تسهیل کنیم که هم نه به گناه بیفتیم و نه از گفتگو با نامحرم اجتناب کنیم.

محرم و نامحرم

1- به کارگیری محتوای پسندیده: از آداب اسلامی در گفتگو با نامحرم آن است که از محتوای پسندیده در مکالمات استفاده و از به کارگیری مطالب مرتبط با تمایلات غریزی اجتناب شود.
2- پرهیز از شوخی با نامحرم: شوخی کردن با نامحرم، حریم میان آنها را کم رنگ نموده و احتمال وقوع گناه را در بین آنان تقویت می کند، اولیای دین افراد را از مزاح با نامحرم برحذر داشته اند.
ابابصیر، از شاگردان امام صادق علیه السلام می گوید:
در کوفه به زنی قرآن می آموختم و روزی اتفاق افتاد که با او مزاح کردم. هنگامی که در مدینه به محضر امام باقر علیه السلام وارد شدم، مرا سرزنش کرد و فرمود: «مَنِ ارْتَکبَ الذَّنْبَ فِی الْخَلَاءِ لَمْ یعْبَأِ اللَّهُ بِهِ -أَی شَی ءٍ قُلْتَ لِلْمَرْأَهِ- فَغَطَّیتُ وَجْهِی حَیاءً وَ تُبْتُ- فَقَالَ أَبُو جَعْفَرٍ ع لَا تَعُد؛ [1] کسی که در خلوت مرتکب گناه شود، خدا به او اعتنا نمی کند. چه چیزی به آن زن گفتی؟- از خجالت چهره خود را پوشاندم و توبه کردم- حضرت فرمود: دیگر تکرار مکن.»
3- پرهیز از فروتنی در گفتگو: علاوه بر آنکه لازم است محتوای مطالبی که بین دو جنس مبادله می شود، پسندیده باشد، همچنین ضرورت دارد که افراد لحن کلام خود را به گونه ای قرار دهند که از ایجاد هر گونه تحریک، تطمیع و وسوسه در مخاطب جلوگیری شود. خداوند متعال به همسران پیامبر می فرماید: «یا نِساءَ النَّبِی لَسْتُنَّ کأَحَدٍ مِنَ النِّساءِ إِنِ اتَّقَیتُنَّ فَلا تَخْضَعْنَ بِالْقَوْلِ فَیطْمَعَ الَّذی فی قَلْبِهِ مَرَضٌ وَ قُلْنَ قَوْلًا مَعْرُوفا؛[2] ای همسران پیامبر! شما همچون یکی از زنان معمولی نیستید اگر تقوا پیشه کنید؛ پس به گونه ای هوس انگیز سخن نگویید که بیماردلان در شما طمع کنند، و سخن شایسته بگویید.» [3]

پی نوشت :
1- مجلسی، محمد باقر، بحار الانوار، ج73، ص363
2- احزاب/32
3- پورتال علمی پژوهشی راه بهشت، مقالات، 28/7/93

نظرات  (۳)

سلام همین که به سایتم سر زدین ممنونم 
سایتتون هم فوق العاده اس
  • دخترمهتاب ...
  • سپاس از مطالب گاربردیتون
    پاسخ:
    متشکرم
    سلام
    مطلبی جالبی بود
    موفق باشی
    پاسخ:
    سلام 
    سپاس گزارم
    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی