جوانی

جوانی

گزارشی کوتاه از واقعه عاشورا

گزارشی کوتاه از واقعه عاشورا

خیلی ها شاید ندانن دقیقا در کربلا چه گذشته است؟؟!

خیلی ها می خوان بدانن که در واقعه عاشورا چه گذشت ولی وقتی به کتاب هایی در این مورد رجوع می کنند با حجم بالای مطالب رو برو می شوند!!!

در اینجا سعی شده گزارشی کوتاه از این واقعه گفته شود تا یه آشنایی اجمالی با این واقعه افراد پیدا کنند.

کربلا
یزید نامه ای به حاکم مدینه نوشت و به او دستور داد که از امام حسین علیه السلام برای یزید بیعت بگیرد و اگر حاضر نشد او را به قتل برساند. امام علیه السلام که حاضر به بیعت کردن با یزید نبود با خانواده خود از مدینه به مکه رفتند. در این هنگام مردم کوفه که از مرگ معاویه با خبر شده بودند نامه های زیادی برای امام حسین علیه السلام نوشتند و از او خواستند تا به عراق و کوفه بیاید. امام حسین علیه السلام نیز مسلم بن عقیل را به کوفه فرستاد. ابتدا هزاران نفر از مردم کوفه با مسلم بن عقیل همراه شدند. اما با ورود عبیداللّه بن زیاد که از طرف یزید به حکومت کوفه گمارده شده بود و بسیار حیله گر و بی رحم بود، مردم کوفه فریب اقدامات او را خورده و پیمان شکنی کردند و مسلم را تنها گذاشتند.
در نتیجه عبیداللّه ، مسلم بن عقیل را دستگیر نموده و به شهادت رسانید. هنگامی که در ابتدا مردم کوفه با مسلم بیعت کردند، مسلم نامه ای به امام حسین علیه السلام نوشت و به ایشان اطلاع داد که به کوفه بیاید. امام حسین علیه السلام با خانواده و یاران خود به طرف کوفه حرکت کرد و در نزدیکی کوفه بود که خبر پیمان شکنی مردم کوفه و شهادت مسلم را آوردند. عبیداللّه بن زیاد که با شهادت مسلم بر اوضاع کوفه تسلط پیدا کرده بود حر بن یزید ریاحی را برای زیر نظر گرفتن امام حسین علیه السلام و همراهانش فرستاد. و سپس عمر بن سعد را با سی هزار نفر به کربلا اعزام نمود. او به عمر بن سعد وعده داده بود که اگر امام حسین علیه السلام را به شهادت برساند او را حاکم ری خواهد کرد.

   عمر بن سعد که به طمع حکومت ری به کربلا آمده بود از هیچ ستمی فروگذار نکرد. دستور داد امام حسین علیه السلام و یارانش را محاصره کنند و آب را بر روی آنان ببندند. یاران امام حسین علیه السلام که از شجاع ترین افراد بودند روز دهم محرم (عاشورا) در حالی که بیش از 72 تن نبودند یکی پس از دیگری در دفاع از امام زمان خود یعنی امام حسین علیه السلام با عزت و آزادگی به شهادت رسیدند. حر بن یزید ریاحی نیز که ستمگری سپاه عمر سعد و حقانیت امام حسین علیه السلام را مشاهده کرد به سپاه امام پیوست و به شهادت رسید.
واقعه کربلا گرچه از نظر زمان کوتاه بود و تنها یکروز از صبح تا عصر به طول انجامید اما لحظه لحظه آن درس شهامت و ایثار و فدا کاری ، ایمان و اعتقاد و اخلاص بود. واقعه کربلا دانشگاهی است که از طفل شیرخوار تا پیرمرد محاسن سفیدش به بشریت درس آزادگی می آموزد. خون های مطهر امام حسین علیه السلام و یارانش به اسلام حیات تازه بخشید و زمینه سرنگون شدن دودمان فاسد اموی را فراهم آورد.
امام حسین علیه السلام روز دهم محرم سال 61 هجری ، در سن 57 سالگی در کربلا به شهادت رسید. مرقد ایشان و برادر فداکارش اباالفضل و فرزندان و یارانش در شهر کربلا در عراق قرار دارد.

 

پی نوشت:

سیره معصومان، ج 4، ص 86
نویسنده: سید محسن امین
ترجمه: علی حجتی کرمانی - نرم افزار پیامبر اعظم در اینترنت

نظرات  (۱)

  • علیرضا رحیمی
  • بسیار عالی بود .   ممنون...
    پاسخ:
    سپاس گزارم...
    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی