جوانی

جوانی

فرق بین ما و معصومین

فرق بین ما و معصومین

تا حالا شاید براتون این سوال به وجود آمده باشه که؛
چرا خدا فرق گذاشته و پدر حضرت فاطمه را حضرت محمد کرده شاید اگر پدر من هم حضرت محمد بود بهترین می شدم.یا کسی که پدرش معتاده شاید اگر حضرت محمد پدرش بود بهترین می شد؟؟؟

قبل از بیان جواب سوال، لازم است به چند نکته توجه کنیم:

- ظاهرا منظور، مطرح کردن بحث عدالت الهی است و اینکه چگونه می توان خداوند را عادل یافت در حالیکه به برخی نعمت های خاص (فرزند پیغمبر بودن) داده است در حالیکه دیگران چنین نعمتی ندارند (مثلا فرزند یک معتاد هستند.)

- در بحث عدالت خداوند باید توجه داشته باشیم که مراد ما از عدالت چیست؟ عدالت تعاریف مختلفی دارد، که یکی از رایج ترین تعاریف آن این است:

اینکه حق هر صاحب حقی را به او بدهیم (اعطاء کل ذی حق، حقه) یعنی اگر کسی نسبت به چیزی حق دارد مثلا مالک خانه ای است، عدالت این است که خانه را در اختیار او قرار دهیم.

حال با این تعریف ببینیم خداوند عادل است یا خیر:

- اول این که هیچ کسی حقی بر خداوند ندارد تا ندادن آن، ناعادلانه تلقی شود. به عبارت دیگر، هیچ کدام از ما طلبی از خداوند نداریم تا از او طلب کنیم و اگر نداد، او را ظالم بدانیم. بنابراین، مسئله ناعدالتی در اینجا اساسا پیش نمی آید چون هیچ کسی "حقی" بر خدا ندارد که حقش را طلب کند. خداوند به هرکسی هر چه بخواهد عطا می کند و این بی عدالتی نیست. مانند اینکه فردی دسته ای پول بردارد و در خیابان به فرد اول 10 هزار تومان، به دومی 50 هزار تومان و به سومی 25 هزار تومان پول بدهد. در حالیکه این افراد هیچ کدام طلبی از آن فرد نداشته باشند، آیا می توانند مدعی شوند که ناعدالتی رخ داده؟ خیر زیرا اساسا هیچ حقی برای آنها اثبات نشده بود تا با طلب آن به ناعدالتی برسند، بلکه کل پول ها، از روی لطف اعطا شده و در این فضا عدالت و ظلم مطرح نمی شود.

- مطلب دیگر اینکه، مهم این نیست که در این دنیا افراد چه زمینه هایی برای کارهای خوب یا بد دارند. مهم این است که محاسبه خداوند در جهان دیگر، بر اساس این زمینه ها و دارائی ها خواهد بود. به طور مثال ممکن است به فردی در دنیا 90 واحد نعمت داده شده باشد، در این حال در قیامت هم از او به اندازه 90 واحد خواسته خواهد شد. از سوی دیگر ممکن است به فردی 3 واحد نعمت داده شده باشد، از او هم در آخرت به اندازه 3 واحد حسابرسی صورت خواهد گرفت. بنابراین در محاسبه جامع خداوند، امکانات و زمینه های متفاوت افراد در دنیا، مد نظر قرار می گیرد.

- از همین روست که در قرآن خداوند خطاب به زنان پیامبر (ص) می فرماید:

یا نساء النبی من یأت منکن بفاحشة مبینة یضاعف لها العذاب ضعفین

اى زنان پیامبر! هر یک از شما که عمل زشتى روشن انجام دهد، عذابش دو چندان خواهد بود. (احزاب 29)

- از همین رو، در این زمینه هم ناعدالتی رخ نمی دهد، زیرا ناعدالتی آنجاست که از فردی که 3 واحد نعمت داشته است، به اندازه 90 واحد توقع داشته باشیم در حالیکه چنین نیست و تفاوت شرایط در دنیا، در قیامت لحاظ خواهد شد.

پس میتوان دو نتیجه گرفت: 1- این که من بابام معتاد هست و معصومین، معصوم ربطی به عدل الهی ندارد. 2- خداوند بنا بر ظرفیت های هر انسانی به او نعمتی را عطا کرده.

* در این زمینه پیشنهاد می کنم کتاب عدل الهی از استاد شهید مرتضی مطهری را مطالعه نمایید.

برای مطالعه بیشتر میتوانید به این لینک بروید:
http://www.askdin.com/thread53162.html

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی